Početna stranica > obavijesti, softver > Taxi i fiskalizacija

Taxi i fiskalizacija

7 srpnja, 2013 Komentiraj Go to comments

Konačno, nakon hrpe odgoda i nepredviđenih situacija, dovršena implementacija Android aplikacije za fiskalizaciju u taxi prijevozu. Ono što je bitno jest da je sustav povezan sa našim postojećim mKarte i AUTOBUSER (http://autobuser.inter-biz.hr) rješenjima – mKarte za mobilnu prodaju karata u autobusima, a AUTOBUSER kao back-office sustav za praćenje putnih radnih listova i naloga. Obzirom da je podržana izrada naloga za taxi vozila, za te naloge je osigurana mogućnost jednostavnog prebacivanja podataka o nalogu na Android uređaj (identično dosadašnjim, još uvijek korištenim, rješenjima za prodaju karata u autobusima baziranim na Windows Mobile operacijskom sustavu i uređajima), te provođenje naplate i fiskalizacije same usluge.

Sljedeći korak je razvoj sličnog pomoćnog alata za Android – aplikaciju za naplatu i fiskalizaciju prtljažnica u autobusima.

Ima još tu nekih stvari koje bi trebalo dodati (npr. storniranje računa), ali stvar je funkcionalna i ovaj tjedan kreće u produkcijski rad – testiranja zadovoljila, isprobano sa opće poznatim Bixolon POS mobilnim pisačima kao i sa Citizen CMP-10 i CMP-20 pisačima (sve Bluetooth). Cijena opreme – primarno trošak pisača (od 1650 kuna naviše, bar po cijenama koje sam našao), mobitel bilo koji s Androidom (od Androida 2.2 naviše) pa ni cijena ne mora biti značajna (par sto kuna za neke starije modele…).

Evo i jedan “screenshot”, tj. fotka napravljena drugim mobilnim uređajem, smanjeno…

Fiskalizacija Taxi Inter-biz

Fiskalizirani račun za taxi uslugu – pregled osnovnih informacija prije ispisa

  1. Nijedan komentar do sada.
  1. No trackbacks yet.

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: