Početna stranica > savjetovanje > Autoprijevoznici – izrada i evidencija AETR potvrda

Autoprijevoznici – izrada i evidencija AETR potvrda

10 svibnja, 2013 Komentiraj Go to comments

Autoprijevoznici su, sukladno važećim Pravilnicima usklađenim s EU pravilima, dužni za sve vozače osigurati evidenciju radnih aktivnosti (u principu, evidenciju podataka snimanih analognim ili digitalnim tahografima).

Obzirom da se podaci s tahografa (listići ili digitalne kartice vozača) odnose na vožnju odnosno obavljanje nekih aktivnosti, propisano je da se za ostale dane i razdoblja obavezno vozačima izdaju tzv. AETR potvrde – radi se o potvrdama kojima autoprijevoznik/tvrtka potvrđuju da vozač u određenom razdoblju nije vozio jer je bio na bolovanju, na godišnjem, jer je upravljao vozilima izuzetim iz Pravilnika, jer je obavljao druge poslove na koje je bio preraspoređen i slično.

AETR potvrda za vozača

Izrada, ispis i evidencija AETR potvrda

Ono što je bitno jest da je AETR potvrdu nužno ispuniti na računalu. Iako postoje standardni obrasci, ručno popunjavanje nije dozvoljeno. Dapače, iz iskustva nekih vozača, isto je kažnjivo! Na Internetu je moguće naći web obrasce za popunjavanje, kao i neke predloške za Word ili slične programe za obradu teksta. Međutim, nakon nekog vremena, vozači koji potvrde izrađuju na taj način nailaze na probleme jer nemaju sistematsko praćenje izrađenih potvrda.

Jedan od naših prvih proizvoda namijenjenih autoprijevoznicima je EVAK (http://evak.inter-biz.hr)- jednostavno rješenje za izradu, ispis i evidenciju AETR potvrda. Te funkcionalnosti su sadržane i u našem najjačem proizvodu za vođenje evidencije radnih aktivnosti – IB.TAHO (http://tahograf.inter-biz.hr), pri čemu se evidencije direktno integrira s ostalim evidencijama i postaje sastavni dio “kartice” vozača.

  1. Nijedan komentar do sada.
  1. No trackbacks yet.

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: